40-dagenkalender

Op Aswoensdag start de Veertigdagentijd, van oudsher een tijd voor bezinning, een tijd om meer dan anders stil te staan bij het leven. Stilstaan bij de ups en downs, zoals die zich in ieder mensenleven voordoen. En dat geldt zeker in deze tijd. We kijken terug op een bijzonder jaar waarin alles anders werd door het Corona-virus. Een jaar waarin we de nabijheid van elkaar voor een groot deel moesten missen en waarin vaak werd gezegd ‘hou vol’.

Het thema van de 40dagentijdcampagne van Kerk in Actie is dit jaar: ‘Ik ben er voor jou’, geinspireerd op de zeven werken van barmhartigheid ( Matteüs 25: 35,36).
De bloemschiksuggesties voor de 40dagentijd zijn ook geinspireerd op dit thema. Elke zondag staat er een ander werk van barmhartigheid centraal. In de kalender zullen we op de 6 zondagen en op  Aswoensdag, Biddag, Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Paaszondag de foto van de bloemschikking die in de kerk staat, plaatsen met een korte toelichting en tekst.

De veertigdagentijd duurt 46 dagen omdat er zes zondagen in deze periode vallen. De zondag is de dag van de opstanding van Jezus en daarom een feestdag. En op een feestdag wordt niet gevast. Daarom spreken we van veertigdagentijd. De zondagen in de kalender zijn ook ingevuld, in ieder geval met een foto van de bloemschikking.

Onze grote dank gaat uit naar alle mensen die een tekst, gedicht, afbeelding, muziek, link naar een YouTube filmpje, knutselopdracht of iets anders hebben ingestuurd. Een aantal dagen hebben wij zelf ingevuld om de kalender compleet te maken.
De bijdragen zijn zo veelkleurig als er mensen zijn en voor jong en oud en alles wat daar tussen zit.
We hopen dat de bijdragen helpen bij het stilstaan bij het leven, troost bieden, te denken geven, ontroeren, doen glimlachen, inspireren, uitdagen en/of aanzetten tot creativiteit, en dat we zo ook de nabijheid van elkaar ervaren.
Mogen wij met de kalender elkaar tot zegen zijn, op onze weg naar Pasen.

Staat u nog niet op de verzendlijst en wil u wel graag dagelijks een bijdrage in de mailbox ontvangen, dan kunt u een berichtje sturen aan renny@steinvoort.eu.

Adrie Berkhout
Henk Steinvoort
Renny Steinvoort

08 aug 2021 om 10:00

15 aug 2021 om 10:00

22 aug 2021 om 10:00

29 aug 2021 om 10:00

55+ groep

03 sep 2021 om 10:00

05 sep 2021 om 10:00

Startzondag, ziekenzondag

12 sep 2021 om 10:00

Concert in Cothen

21 nov 2021 om 13:00

Contact opnemen met onze gemeente?
info@protestantsegemeentecothen.nl.

Klik hier voor de collectes van 25 juli tot en met 12 september 2021.

Livestream kerkdiensten

Via deze link kunt u de kerkdiensten online volgen.

live stream

Heeft u tips, ideeën, suggesties voor deze website?
Mail naar de webmaster.