Eten bij Agnes

Op zaterdag 10 juni is het feest. Op het terrein van de Protestantse kerk, de vroegere St. Agnes kerk, gaat een gezellig evenement plaatsvinden. Tussen 17.00 en 21.00 uur zijn alle inwoners van het dorp van harte welkom om samen te genieten van heerlijk eten, een drankje en fijne muziek. Zet de datum vast in de agenda!

‘Eten bij Agnes’ wordt een culinair evenement voor en door Cothenaren. Een groep van vijf enthousiaste mensen heeft een werkgroep gevormd en houdt zich bezig met de organisatie. Jaco Rus en Petra van Echtelt maken deel uit van deze groep en vertellen wat er de tiende juni gaat gebeuren. „De opzet is om op het plein bij de kerk lange tafels te plaatsen. Lokale ondernemers verkopen hier verse producten, zoals vlees, brood en kaas. Er zullen twee barbecues zijn waar vrijwilligers het vlees naar wens zullen bereiden. Zodra dat geregeld is zoek je een plekje, je schuift ergens aan waar plek is. En natuurlijk is er ook een bar waar drankjes gehaald kunnen worden, waaronder koffie, thee of fris, maar ook alcoholische drankjes. En natuurlijk zou het Cothen niet zijn, als er ook niet de overheerlijke wafels, gebakken door de vrijwilligers van de Zonnebloem, te koop zijn, heerlijk met ijs. Fortune zorgt voor de koffie en ‘t Oude Raedthuys zorgt voor het ijs.” Natuurlijk is ook de kerk open voor bezichtiging.

Zelf een bord, bestek en glas meenemen

Het is de bedoeling dat de bezoekers zelf een bord, bestek en glazen meenemen. Dit uit het oogpunt van duurzaamheid. „Het is de bedoeling dat dit verbondenheid op gang brengt. Met een bijzonder bord heb je al gauw een gespreksonderwerp. Het wordt tijd dat er wat meer reuring komt in het dorp en dat inwoners elkaar kunnen spreken.” Maar er is nog veel meer te doen. Zo is er live muziek van ‘Moustache’ en wordt de digitale Cothen quiz gespeeld. Ook aan de kinderen is gedacht, zij kunnen jeu de boules spelen. Jeu de boulesvereniging Mazijk de Pétanque zal hieraan meewerken.

Aan alles is gedacht. Zo zal de kaasboer een pinapparaat en geld meenemen en regelt dit voor alle ondernemers. Een entreeprijs is er niet, iedereen is welkom en betaalt alleen voor het eten en drinken. Het terrein is rolstoeltoegankelijk en er komt zelfs een toiletwagen bij de ‘Toffe Peer’. Het enige wat nog roet in het eten kan gooien is het weer. Bij regen kan het helaas niet doorgaan!

Het begin van meer reuring rondom de kerk

‘Eten bij Agnes’ moet het begin worden van meer reuring rond de kerk. Zo zal er later dit jaar het evenement ‘Kunst bij Agnes’ worden gehouden. Ook het dauwtrappen en de kerstwandeling zorgen voor mooie activiteiten rondom de kerk.

De Protestantse kerk, de St. Agneskerk, neemt al vanaf 1200 een plaats in in het dorp. Na verwoestingen door onder andere brand is de kerk meerdere malen weer opgebouwd  en vergroot. Sinds 1890 heeft de kerk de huidige omvang. In 1981 is de kerk volledig gerestaureerd en kreeg toen ook de karakteristieke blauwe kleur. De kerk biedt plaats aan ongeveer 125 kerkgangers.

terug

Livestream

Via deze link kunt u onze diensten volgen via de livestream.

Agenda

Psalmenwandeling

ma 29 mei 2023 om 13:30 uur

Zondagsdienst

zo 04 jun 2023 om 10:00 uur

Eten bij Agnes

za 10 jun 2023 om 17:00 uur

Zondagsdienst

zo 11 jun 2023 om 10:00 uur

Dienst van Schrift en Tafel

zo 18 jun 2023 om 10:00 uur

Zondagsdienst

zo 25 jun 2023 om 10:00 uur

Zondagsdienst/gemeentemaaltijd

zo 02 jul 2023 om 10:00 uur

Zondagsdienst

zo 09 jul 2023 om 10:00 uur

Collectes

Klik hier voor de collectes van 14 mei tot en met 9 juli 2023.

Contact

Contact opnemen met onze gemeente?
info@protestantsegemeentecothen.nl.

Volg ons op

    
                            

Website

Heeft u tips, ideeën, suggesties voor deze website?
Mail naar de webmaster.