Bezinningsplekken gemeente Wijk bij Duurstede

WIJK BIJ DUURSTEDE De drie kernen van onze gemeente hebben in deze coronatijd eigenlijk een soort Klaagmuur nodig. Dat gaf burgemeester Iris Meerts onlangs aan het Beraad van Kerken mee tijdens een zoom meeting. Daarbij dacht zij aan de beroemde muur in Jeruzalem waar mensen een briefje in kunnen stoppen met een klacht, gebed of wens. Op zo’n bezinningsplek is het niet de bedoeling dat de briefjes door omstanders gelezen worden. Het is wat je noemt een rituele manier om je hart te luchten.

In Cothen is een ‘muur van verbondenheid’

Deze staat in de Dorpsstraat ter hoogte van de Brink. Hier kunt u anoniem uw zorgen kwijt over deze moeilijke tijd. Ook kunt u uw gebeden en/of gedachten op een briefje schrijven en in de muur plaatsen.

In Wijk bij Duurstede is een ‘gedachtenwand’ in de Kloostertuin

De twee grote kerken in Wijk bij Duurstede creëerden gezamenlijk een ‘gedachtenwand’. Inwoners kunnen daar overdag terecht met hun briefjes. In de maanden december en januari is deze bezinningsplek aan de Klooster Leuterstraat te bereiken tussen zonsopgang en zonsondergang. Ook is zoals altijd de nabijgelegen Mariakapel te bezoeken.

De briefjes zijn niet om gelezen te worden, maar worden verbrand

Op woensdagavond 20 januari wordt voor de schrijvers van alle briefjes gebeden in een gezamenlijke gebedsdienst met medewerkers van vier Wijkse kerken, live via internet te volgen. Deze dienst begint om 20.00 uur. De link staat op de website Kerken bij Duurstede, waar ook contactgegevens van de kerken staan. Door de aangescherpte maatregelen organiseren de kerken zoveel mogelijk digitaal.

Neem gerust contact op met de gemeente

Klachten waar de gemeente misschien iets aan kan doen, zijn welkom in de brievenbus van het gemeentehuis of via bestuurssecretariaat@wijkbijduurstede.nl.

 

terug

Agenda

Zondagsdienst

08 aug 2021 om 10:00

Zondagsdienst

15 aug 2021 om 10:00

Zondagsdienst

22 aug 2021 om 10:00

Zondagsdienst

29 aug 2021 om 10:00

55+ groep

03 sep 2021 om 10:00

Zondagsdienst

05 sep 2021 om 10:00

Startzondag, ziekenzondag

12 sep 2021 om 10:00

Concert in Cothen

21 nov 2021 om 13:00

Contact

Contact opnemen met onze gemeente?
info@protestantsegemeentecothen.nl.

Collectes

Klik hier voor de collectes van 25 juli tot en met 12 september 2021.
 

Livestream kerkdiensten

Via deze link kunt u de kerkdiensten online volgen.

Volg ons op

   
                            live stream

Website

Heeft u tips, ideeën, suggesties voor deze website?
Mail naar de webmaster.