Vrijwilligers gezocht

Een Steunouder is een vrijwilliger die een of twee dagdelen per week een kind opvangt. De ouders hebben daardoor even tijd voor zichzelf of voor hun andere kinderen. Ouders, die behoefte hebben aan steun, kunnen niet altijd op hun eigen netwerk terugvallen. Daardoor kunnen ze in stressvolle situaties terecht komen. Dat kan een nadelige invloed hebben op de ontwikkeling van een kind en leiden tot het moeten inzetten van zwaardere zorg. Stichting Binding wilt dit voorkomen door Steunouders aan deze gezinnen te koppelen. Lees verder op https://steunouder.nl/wijkbijduurstede

Voor Samen Oplopen zoeken we vrijwilligers die een band op willen bouwen met een ouder, de ouders en/of de kinderen in een gezin, die het (tijdelijk) moeilijk hebben. Vrijwilligers denken en doen mee met van alles wat kan spelen in de leefwereld van een gezin dat veel stress ervaart. Bijvoorbeeld een luisterend oor bieden, coachen, naar buiten gaan, bellen met instanties, samen problemen oplossen, meedenken en doen in opvoeding, samen koffiedrinken of eten, e.d. Een vrijwilliger bezoekt een gezin thuis, eens per week of om de week zo’n 1,5 tot 2 uur. Voor meer informatie kijk op https://samen-oplopen.nl/gemeenten/wijkbijduurstede/

Vaardigheden
Je staat open voor anderen, ook als ze anders denken en andere overtuigingen of gewoontes hebben. Je kunt daarbij goed je eigen grenzen bewaken. Je bent betrouwbaar, flexibel en communiceert makkelijk. En je hebt natuurlijk een groot hart voor ouders en kinderen.

Duur
Hoe lang je een steentje bijdraagt hangt af van de behoefte van het gezin en jouw mogelijkheden. Dus dat kan kort of lang zijn, maar meestal niet korter dan drie maanden.

Wat bieden wij?
Voordat je begint is er een kennismakingsgesprek en krijg je een (online) training boordevol tips en ervaringen om je voordeel mee te doen. De coördinator matcht vraag en aanbod zorgvuldig, zodat jullie goed bij elkaar passen. Natuurlijk is het wennen over en weer. Daarom starten we altijd met een wenperiode waarin iedereen elkaar leert kennen en het vertrouwen kan groeien. Gedurende het hele traject blijft de coördinator beschikbaar om op terug te vallen bij vragen of problemen.

Openstaande casus 1
Vrijwilliger gezocht die 1 keer per week bij een gescheiden moeder thuis komt om te helpen met haar netwerk, en opvoeding van haar 4 kinderen/tieners tussen de 7 en 14 jaar, zij is Engels sprekend. Haar wens is dat er meer steunend en positief netwerk voor de kinderen om hen heen komt.
 
Openstaande casus 2
Steunouder gezocht voor kinderen van gescheiden moeder. Ouders hebben groot visieverschil over opvoeden. Moeder vindt het met regelmaal pittig met de jongens thuis en we zijn op zoek naar een gezin waar de jongens af en toe na schooltijd/ weekend/ vakanties naartoe kunnen. De jongens hoeven niet perse allemaal tegelijk. Het gaat om 3 jongens met hoogbegaafdheid en bij de jongste en oudste vermoedens van ASS.
Kent of bent u iemand met interesse? Wilt u meer informatie?
Mail naar s.vrolijk@stichting-binding.nl
Kijk op https://stichting-binding.nl/hulp-ondersteuning/jeugd-en-gezin/vrijwilligers-gezocht-voor-samen-oplopen-en-steunouders/
terug