Protestantse begraafplaats Cothen

Als u een regelmatige bezoeker bent van de begraafplaats dan heeft u kunnen zien dat er opnieuw een graf gerestaureerd is. Waarom hebben wij dit graf laten restaureren? Daar waren meerdere redenen voor: het betreft één van de oudste graven die wij hebben, de plek van het graf (het ligt gedeeltelijk op het huidige pad) én het feit, dat de steen héél was en goed leesbaar. In het graf liggen begraven de heer Johannes van Dijk geboren op 9 maart 1837 en overleden op 18 mei 1913 en Geertje van Dijk geboren op 7 oktober 1840 en overleden 9 november 1924. Wij hebben kunnen achterhalen dat het broer en zus zijn. Zij hebben waarschijnlijk hun hele leven in Cothen gewoond.  Hun ouders waren Reijer van Dijk en Hendrina van Eck getrouwd op 21 juni 1823 in Cothen. Mocht u ons meer kunnen vertellen over de familie dan vernemen wij dat graag van u. De kosten van de restauratie hebben wij gesponsord gekregen van Stichting De Algemene uit Driebergen-Rijsenburg. Een woord van dank is hiervoor op zijn plaats.
Onlangs hebben wij op de begraafplaats, naast werkkast en afvalcontainer, een bak met deksel geplaatst. Soms komt het voor dat de onderhoud-vrijwilligers een vergaand bloemstuk verwijderen, maar dat het omhulsel waarin het bloemstuk zat nog goed te gebruiken is. Het doel van deze bak is, dat U daar het omhulsel kunt terugvinden en hergebruiken.
Wij zijn voornemens om in het eerstkomende kerkblad een lijst te publiceren met daarin de grafnummers en de namen van de overledenen waarvan wij de rechthebbende missen. Bent u rechthebbende of kent u iemand, die het zou kunnen wezen, dan stellen wij het zeer op prijs als u dit met ons zou willen delen.

Voor vragen en/of informatie kunt u contact met ons opnemen.
Secretariaat Protestantse Begraafplaats Cothen.
Peter W.J.S. Berkhout , 0343-561532, winamberkhout@gmail.com
terug