Oecumene

In Cothen

In het dorp Cothen, waar de meeste mensen katholiek zijn, trekken we ook samen met de katholieke parochie op. Bijvoorbeeld door een kaartgroet te brengen in het hele dorp of de 'muur van verbondenheid' aan De Brink.  

Verder vinden er jaarlijks twee oecumenische vergaderingen plaats. De vieringen/diensten worden beurtelings in één van beide kerkgebouwen gehouden.
Er is een Kerstsamenzang voor de dorpsgemeenschap, vanwege de ruimte altijd in de katholieke kerk, en de Wereldgebedsdag op de eerste vrijdag in maart in de Protestantse Kerk.

De PR voor de actie Kerkbalans wordt gezamenlijk verzorgd en Kerkblad en parochieblad liggen naast elkaar in beide kerken.

Contact RK Parochie

Gegevens van de katholieke parochie in ons dorp kun je vinden op www.petrusenpauluscothen.nl

Mariakapel in het dorp

Loopt u tijdens de vakantie ook wel eens een kerk binnen? Misschien steek je in de stille kerk ook nog een kaarsje aan? Het kan een mooi moment van bezinning zijn, even weg van de drukte buiten. Door het aansteken van een kaarsje richt je je even op God en begin je als het ware een gebed. En als je zelf weer verder gaat, naar buiten, dan blijft het kaarsje nog een poosje branden.

Dit kan nu ook in Cothen. De Petrus en Paulus parochie heeft bedacht dat, om echt ‘open’ te zijn, de deuren ook letterlijk open moeten. Door wat aanpassingen aan het gebouw is het nu mogelijk om de deur naar de Mariakapel nu van 9.00 uur tot 17.00 uur open te zetten. Voorbijgangers kunnen binnen even de stilte opzoeken. Als protestanten mogen we ons ook welkom voelen om binnen te lopen.

terug

Agenda

Zondagsdienst (oecumenische viering)

zo 23 jan 2022 om 10:00 uur

Contact

Contact opnemen met onze gemeente?
info@protestantsegemeentecothen.nl.

Collectes

Klik hier voor de collectes  van 19 december 2021 tot en met 30 januari 2022.
 

Livestream kerkdiensten

Via deze link kunt u de kerkdiensten online volgen.

Volg ons op

   
                            live stream

Website

Heeft u tips, ideeën, suggesties voor deze website?
Mail naar de webmaster.