Collectes

18 december: Jong Protestant – de betekenis van Kerst
Welke overwegingen maakte de herbergier toen Jozef en Maria voor zijn deur stonden? Wat ging er om in de herders toen ze de engelen hoorden zingen? En wat dachten de wijzen toen ze de ster volgden? Met de KerstChallenge, een spel van Jong Protestant, de jeugdwerkorganisatie van de Protestantse Kerk, kruipen jongeren in de huid van de personages uit het kerstverhaal. Maar liefst zesduizend jongeren doen hier elk jaar aan mee en ontdekken zo meer over de Bijbel.
24 december: Hospice Wijk bij Duurstede Hospice Duurstede is een kleinschalig huis met vier gastenverblijven. De hospice biedt inwoners van de gemeente Wijk bij Duurstede en omgeving die thuis niet kunnen sterven een huiselijke omgeving, waar zij in alle rust afscheid kunnen nemen van het leven en hun naasten. Een groep van 60 betrokken vrijwilligers draagt bij aan optimale zorg en persoonlijke aandacht. De hospice is voor een belangrijk deel afhankelijk van donaties en giften van particulieren en bedrijven. Om de hospice voor nu en in de toekomst draaiende te houden, zijn financiële bijdragen onontbeerlijk
25 december: Kinderen in de Knel Deze kerstcollecte is bestemd voor de opvang van gestrande vluchtelingen. Nog elke dag zijn er miljoenen mensen over de hele wereld op de vlucht. Een groot deel van hen komt uit landen waar het leven door oorlog of religieuze spanningen onmogelijk is. Op zoek naar veiligheid stranden mensen uit bijvoorbeeld Syrië, Afghanistan en Iran in Griekenland. Hier wacht hen vanwege lange procedures een moeilijke en onzekere tijd. Kerk in Actie ondersteunt drie organisaties die hen opvangen en begeleiden en kleding, voedsel, zorg en onderwijs aan de kinderen geven.
31 december: Voedselbank Wijk bij Duurstede Gezinnen met een inkomen beneden het minimum in Wijk bij Duurstede en omstreken worden door de Voedselbank voorzien van een aanvullend en gezond voedselpakket. Omdat de Voedselbank afhankelijk is van donaties, steunen wij dit doel graag!
1 januari: Hospice Wijk bij Duurstede Net als op kerstavond collecteren wij ook op nieuwjaarsdag voor dit Hospice.
8 januari: Diaconie
15 januari: Toerusting kerkelijk medewerkers Binnen de Protestantse Kerk zijn tienduizenden vrijwilligers actief, zowel vrijwillig als betaald. Hun werk vindt plaats op allerlei terreinen: van pastoraat tot missionaire presentie, van diaconaat tot jeugdwerk en van bestuur tot beheer. Het is verantwoordelijk werk. Daarom is het belangrijk dat werkers in de kerk goed zijn toegerust voor hun taak. De Protestantse Kerk voorziet hierin met een vernieuwd trainingsaanbod. Hiermee kunnen vrijwilligers en professionals hun kennis en vaardigheden vergroten, ideeën opdoen en ervaringen uitwisselen.
22 januari: Dorpskerkenbeweging Bijna elk dorpsaanzicht in ons land wordt gekenmerkt door een kerktoren. Het tekent de rol die de kerk vanouds in het dorp heeft: middelpunt van de samenleving, ook vandaag de dag. Dorpskerken hebben, onder meer door hun diaconale activiteiten, een maatschappelijke functie. De Dorpskerkenbeweging van de Protestantse Kerk biedt kleine gemeenten een platform waar zij ervaringen kunnen delen, ideeën opdoen en elkaar kunnen inspireren en motiveren om van betekenis te zijn in de eigen omgeving.
29 januari: SchuldHulpMaatje  SchuldHulpMaatje Wijk bij Duurstede is actief in de kernen Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek. Hun werk is erop gericht om mensen met (dreigende) schulden vroegtijdig te bereiken. Ze bereiken mensen via hun netwerkaanpak en bieden hulp met getrainde vrijwilligers. Deze vrijwilligers, ook wel Maatjes genoemd, bieden begeleiding en ondersteuning. Centraal staan hierin gedragsverandering en begeleiding naar financiële zelfredzaamheid.
terug

Livestream

Via deze link kunt u onze diensten volgen via de livestream.

Agenda

Concert in Cothen

zo 05 mrt 2023 om 13:00

Concert in Cothen

zo 16 apr 2023 om 13:00

Collectes

Klik hier voor de collectes van 18 december 2022 tot en met 29 januari 2023.
 

Contact

Contact opnemen met onze gemeente?
info@protestantsegemeentecothen.nl.

Volg ons op

    
                            

Website

Heeft u tips, ideeën, suggesties voor deze website?
Mail naar de webmaster.