ZWO

Nieuws over het project ‘Hulp aan Syrische vluchtelingen’
Omdat de vraag naar goed opgeleid personeel in de thuis-, medische en ouderenzorg in Libanon sterk toeneemt, mogen Syrische vluchtelingen nu ook in deze sector werken. Daarom heeft partnerorganisatie MECC een trainingprogramma opgezet voor Syrische vluchtelingen in thuiszorg en eenvoudige medische zorg. In 20 dagen, waarvan 5 praktijkdagen, krijgen zij les in basisgezondheidszorg, communicatieve vaardigheden en kind- en ouderenzorg en mentale gezondheid. MECC organiseert daarnaast sociale activiteiten voor deelnemers, voornamelijk vrouwen, om het onderlinge contact te bevorderen. Tot nu vinden mensen die in het verleden een vergelijkbare training volgden, snel een baan.

Bankrekeningnummer ZWO:
NL84RABO 0373 7447 81 t.n.v. ZWO Commissie Cothen.

Inzameling postzegels en ansichtkaarten.
Al vele jaren worden er door gemeenteleden postzegels en ansichtkaarten ingezameld voor Kerk in Actie/GZB. Ieder jaar levert dat wel zo’n 30.000 euro op voor allerlei projecten. De moeite waard dus!
Het werkt als volgt:

  • Knip postzegels ruim van de envelop. Knip geen postzegels van ansichtkaarten.
  • Lever alleen ansichtkaarten in, geen dubbele kaarten. Dus alleen een kaart met aan de ene kant een afbeelding en aan de andere kant ruimte voor adres en postzegel. Dubbele kaarten hebben geen verkoopwaarde en belanden bij het oud papier.
  • Ook welkom zijn geboortekaartjes, zelfgemaakte kaarten en kaarten van Anton Pieck, Voor het kind en Stichting Kinderpostzegels in alle maten en vormen.

De postzegels en ansichtkaarten kunnen worden ingeleverd bij Janny van Beek, Van Beeck-Calkoenstraat 12. Verdere informatie over de projecten is te vinden op www.gzb.nl/kaartenactie

Namens de ZWO commissie
Anton van Barneveld

terug

Agenda

Zondagsdienst (oecumenische viering)

zo 23 jan 2022 om 10:00 uur

Contact

Contact opnemen met onze gemeente?
info@protestantsegemeentecothen.nl.

Collectes

Klik hier voor de collectes  van 19 december 2021 tot en met 30 januari 2022.
 

Livestream kerkdiensten

Via deze link kunt u de kerkdiensten online volgen.

Volg ons op

   
                            live stream

Website

Heeft u tips, ideeën, suggesties voor deze website?
Mail naar de webmaster.