Driekoningen

Na elkaar alle goeds voor het nieuwe jaar te hebben gewenst, begonnen we op 5 januari met koffie  en een lekkere koek. Het was de dag voor Driekoningen en daarom werd als eerste het verhaal ‘de wijzen zijn bang’ voorgelezen. De oudste twee wijzen waren bang voor de bijzondere ster, maar de jongste wijze wist ze gerust te stellen met de woorden: ‘Een echte wijze weet immers: als je op de sterren let, hoef je niet bang te zijn'.                                            Het was verder een ochtend met inbreng van iedereen in de vorm van (eigen gemaakte) gedichten, citaten en verhaaltjes. Ook omdat de inbreng heel gevarieerd was, was het een bijzondere ochtend.  Het voert te ver om alles in dit stukje op te noemen, ik beperk mij tot één citaat van Lenny Kuhr uit Trouw van 3 januari:

Zie wat er is, sluit het niet op,
kies als een schipper het ruime sop.
Is het te groot, maak het niet klein.
Stap uit de kooien van je brein.
Durf te zijn.

“Ik heb het pas geleden geschreven”, zegt Kuhr. “Het gaat over loslaten van al die heilige huisjes waar we ons aan vasthouden, over doorbreken van patronen en dogma’s waar we ons veilig in voelen. 

Het was voor mij de laatste keer dat ik bij een bijeenkomst van de 55+ groep was. Ik werd door de dames in juni 2018 gevraagd om als ‘vrouw van’ de rol van Rebecca bij de 55+ groep over te nemen. Ik had geen idee wat ik me bij de maandelijkse vrijdagochtenden moest voorstellen en wat er precies van me werd verwacht. Een uitdaging. Het werd me al snel duidelijk dat de dames weliswaar 55+ waren, maar dat ze ze die leeftijd al enige tijd achter zich hadden gelaten. Ze waren rond de 55 toen ze lang geleden begonnen. Door mijn komst daalde de gemiddelde leeftijd behoorlijk 😉. Het was een mooie tijd, met mooie gesprekken over meer en minder serieuze onderwerpen, creatieve activiteiten, een jaarlijks uitje en nog veel meer. Ook lief en leed werd gedeeld, dus met een lach en een traan. Het afscheid van Henk als dominee, betekent ook dat ik afscheid neem. 

Met een hartelijke groet, 
Renny Steinvoort
 
terug

Livestream

Via deze link kunt u onze diensten volgen via de livestream.

Agenda

Oecumenisch middaggebed

wo 24 jul 2024 om 13:00 uur

Zondagsdienst

zo 28 jul 2024 om 1000 uur

Oecumenisch middaggebed

wo 31 jul 2024 om 13:00 uur

Oecumenisch middaggebed

wo 07 aug 2024 om 13:00 uur

Oecumenisch middaggebed

wo 14 aug 2024 om 13:00 uur

Oecumenisch middaggebed

wo 21 aug 2024 om 13:00 uur

Oecumenisch middaggebed

wo 28 aug 2024 om 13:00 uur

Collectes

Klik hier voor de collectes van 23 juni tot en met 21 juli 2024.

Contact

Contact opnemen met onze gemeente?
info@protestantsegemeentecothen.nl.

Volg ons op

    
                            

Website

Heeft u tips, ideeën, suggesties voor deze website?
Mail naar de webmaster.