Jezus geneest zieke mensen

In de Bijbel vind je verschillende verhalen over Jezus die zieke mensen geneest. Lees het verhaal hieronder maar eens:

Er is iets bijzonders gebeurd. Jezus en zijn leerlingen zijn in de synagoge geweest, dat is een plek waar mensen samenkomen om het woord van God te horen. Daar in de synagoge was een man die erg in de war was. Er zat iets in hem, een kracht die hem liet schreeuwen en stampen. Maar Jezus heeft hem beter gemaakt. De man is weer rustig. Hij is weer zichzelf. Als ze de synagoge uit gaan, gaan Jezus en zijn leerling Simon naar het huis van Simon. Er gaan nog een paar andere leerlingen mee. Ze praten na over wat er in de synagoge gebeurd is. Maar dan zegt Simon: ‘Hier in huis is ook iemand ziek. De moeder van mijn vrouw ligt in bed. Ze heeft koorts.’ ‘Breng me naar haar toe’, zegt Jezus. Voorzichtig loopt hij naar het bed. Als Jezus vlakbij is, pakt hij de hand van de vrouw. ‘Kom’, zegt hij. ‘Kom overeind.’ De vrouw doet haar ogen open en gaat zitten. Ze kijkt om zich heen. Ze ziet de vriendelijke ogen van Jezus en de verbaasde ogen van Simon en de andere leerlingen. Ze kijkt naar haar bed. Plotseling beseft ze dat ze zich niet ziek meer voelt. Daarna kijkt ze weer naar Simon. ‘Heb je onze gasten wel wat te drinken gegeven?’ vraagt ze. ‘Eh… nog eh… nog niet…’ stamelt Petrus. Hoofdschuddend komt de vrouw uit bed. ‘Laat mij dat maar doen’, zegt ze. Ze loopt naar de keuken om iets lekkers klaar te maken. Het lijkt wel of ze nooit ziek geweest is! Later die dag gebeuren er nog meer bijzondere dingen. Mensen uit het dorp brengen hun zieke vrienden en familieleden naar het huis van Simon, waar Jezus is. Jezus maakt ze allemaal beter. ‘Vertel het maar niet verder’, zegt hij tegen al die gelukkige mensen. Pas als het heel laat is, gaan Jezus en zijn leerlingen naar bed. Maar nog voordat de zon opkomt, staat Jezus alweer op. Hij gaat naar een rustige plek waar hij even alleen kan zijn. In het huis wordt Simon als eerste wakker. ‘Hé, psst!’ zegt hij tegen de anderen. ‘Wakker worden! Jezus is weg!’ Ze gaan hem meteen zoeken en na een tijdje vinden ze hem. ‘Waarom zit je hier?’ vraagt Simon. ‘Hier kan toch niemand je vinden? Er komen vandaag vast weer allemaal mensen die jou nodig hebben!’ Jezus knikt. ‘Toch denk ik dat we ergens anders naartoe moeten gaan’, zegt hij. ‘Weg uit ons eigen stadje, weg van de mensen die ons al kennen. Wij moeten op nog veel meer plekken laten zien dat God van de mensen houdt. Gaan jullie mee?’

Om over na te denken of over te praten:
Simon vertelde Jezus over zijn schoonmoeder die ziek in bed lag. Wat denk jij: zou Simon toen al gehoopt hebben dat Jezus haar beter kon maken? Waarom denk je dat?
Waarom zou Jezus daarna een rustig plekje hebben opgezocht?
Aan het eind van het verhaal gaan Jezus en zijn leerlingen naar andere plekken. Op welke plekken zou het vandaag belangrijk zijn dat Jezus langskomt?
 
terug

Livestream

Via deze link kunt u onze diensten volgen via de livestream.

Agenda

Oecumenisch middaggebed

wo 24 jul 2024 om 13:00 uur

Zondagsdienst

zo 28 jul 2024 om 1000 uur

Oecumenisch middaggebed

wo 31 jul 2024 om 13:00 uur

Oecumenisch middaggebed

wo 07 aug 2024 om 13:00 uur

Oecumenisch middaggebed

wo 14 aug 2024 om 13:00 uur

Oecumenisch middaggebed

wo 21 aug 2024 om 13:00 uur

Oecumenisch middaggebed

wo 28 aug 2024 om 13:00 uur

Collectes

Klik hier voor de collectes van 23 juni tot en met 21 juli 2024.

Contact

Contact opnemen met onze gemeente?
info@protestantsegemeentecothen.nl.

Volg ons op

    
                            

Website

Heeft u tips, ideeën, suggesties voor deze website?
Mail naar de webmaster.